Om du är som jag, en stressad förälder som flänger hit och dit med bilen och lägger orimligt mycket tid på att försöka få ordning på gigantiska tvätthögar så kommer här ett tips som har förgyllt min vardag: börja lyssna på poddar!

Jag har inte varit något stort fan av podcasts eller poddar tidigare. Jag har mer gillat att läsa, jag är en snabbläsare så det är ett effektivt sätt för mig att ta åt mig information. Filmer och poddar har stört mig för att man inte kan skumma och få samma överblick som man kan med en text. Men, jag har ändrat mig!

You are what you listen to. Lär dig allt och bli räddad från vardagens tristess.

Nu kan jag nästan längta efter att få skjutsa barnen, något som tidigare mest var en tidstjuv. När killarna är med så pratar jag med dem, vi har alltid så roliga diskussioner just i bilen. I morse handlade det om huruvida vi egentligen kan veta att ett plus ett är två eller om vetenskapen litar för mycket på sinnesintryck, och om man borde applicera filosofiska ifrågasättanden mer på vetenskapen i allmänhet. Ni hör ju, detta skulle jag inte vilja missa för allt i världen 🙂 (Barnen är 13, 11 och 4 år).

När jag har lämnat av dem, då är det dags för min lilla egenstund. Det tar mig bara tio minuter att åka hem eller in till stan från skolan/förskolan men jag hinner lyssna en liten stund. Och när jag tar tag i de gigantiska tvätthögarna, eller disken här hemma, då får jag också efterlängtad lyssna-tid. Jag har lärt mig massor om sociala medier, digitala affärsmodeller, copywriting och mycket mer. Jag varvar poddar där jag direkt lär mig något och andra som mer ger pepp, inspiration och insikter.

Det tog ett tag för mig att hitta mina favoriter, men nu hittar jag istället nya hela tiden. Nyckeln för mig har varit att inte börja med att gå in på Podcaster och försöka hitta en bra pod, utan istället så hittar jag dem via webbsidor när jag googlar på ett visst ämne, eller i sociala medier där jag börjar följa ett intressant konto och sedan inser att de också har en bra podd. Ibland kan ämnet vara intressant men jag gillar inte formatet eller personens röst och då hoppar jag vidare, det finns så många godbitar där ute så man behöver inte pina sig igenom det som man inte gillar.

Några av mina favoriter just nu, alla poddarna finns på de vanliga ställena, jag använder Podcaster på iPhone för att lyssna, men länkarna i listan går till deras egna informationssidor:

Idag la jag till tre nya poddar på min prenumerationslista, som alla presenteras av driva-eget.se: Starta Eget-Podden, Ordinary people who do badass things och Business hacks. Det ska bli spännande att testa dessa poddar som har oss entreprenörer som målgrupp.