Det här blir en riktig produktionsvecka. Jag har sju texter i olika format som ska levereras! Två släpade i ärlighetens namn efter sedan förra veckan och de har jag klarat av nu på morgonen, så nu är det fem kvar. Och helst ska jag få in lite skrivande för mina egna kanaler också.

Photo by hannah grace on Unsplash

Jag är egentligen en kvällsmänniska men jag har resignerat och insett att om jag ska få tillräckligt med sömn så måste jag gå och lägga mig tidigt. Jag har faktiskt tagit för vana att lägga mig tillsammans med Albin, min fyraåring, vilket betyder att jag kommer i säng redan vid 20-tiden. Jag somnar inte direkt då men jag varvar ner, först lyssnar jag på sagor med Albin och sedan läser eller lyssnar jag på något själv. Sedan somnar jag oftast omkring klockan 21-22.

Det är skönt och en viktig prioritering jag har gjort på vägen tillbaka från utmattning. Det tråkiga är att jag får mycket mindre tid med min man, men vi är överens om att det får vara så nu. Om vi inte hade haft barn och deras skoltider att anpassa oss efter hade mina rutiner sett helt annorlunda ut. Innan barnen jobbade jag ofta på kvällarna, det passade också bra när vi hade många kunder i USA. Den här vanan tog jag med mig även efter att ha blivit förälder, men den var uppenbarligen inte hållbar.

Nu testar jag om jag möjligen skulle kunna börja gå upp tidigare. Jag har aldrig tänkt att jag ska bli medlem i 5 am-klubben, men kanske borde det bli så? I fredags gick jag upp och satte mig och skrev klockan 5.30. Det kändes bra men jag hade önskat att jag hade haft lite mer tid innan barnen vaknade så idag satte jag klockan på 5.15. Tyvärr vaknade även Albin då så det blev inget skrivande på morgonen. Istället fick jag ligga kvar och lyssna på Bamse på Storytel för att Albin skulle få i alla fall lite mer vila så att han orkar med dagen.

Det här är tyvärr mitt stora problem med att försöka gå upp tidigare, att i 13 år har jag haft minst ett barn som inte vill sova vidare om jag går upp. Men jag ska ge det ett par försök till. Jag vill nämligen försöka hitta lite mer tid för mig att jobba och utveckla företaget på. Om det här inte fungerar så får jag ta mig en funderare kring om jag kanske inte ska vara snälla mamman som hämtar från förskola och skola 14.30 nästan varje dag.

Så, den här veckan kommer jag att jobba mest hemifrån. Det blir foppa-tofflor, varm kofta och favoritkaffekoppen. Ett möte ska bokas in (utan foppa-tofflor), då det ska planeras kampanj tillsammans med byrå. Det blir ett bra avbrott i det frenetiska skrivandet.

En annan dag med hemmajobb, då var det gröna löv på träden och barfota som gällde. Nu är det varma sockor i tofflorna och grådisig utsikt.