Det är snö på öarna utanför mitt fönster. Jag önskar att det kunde få ligga kvar men tyvärr tror jag snart att det krispiga, vita är borta. Jag njuter i alla fall så länge och känner mig förväntansfull inför först julen och sedan ett nytt år och en ljus vår.

Veckans happening är att jag äntligen har köpt mig en ny dator! Det får nog blir ett eget inlägg om det.

På veckans todo-list står bland annat:

  • Efter en del strul så hoppas jag äntligen att fyra texter, som jag egentligen skrivit klart för längesedan, kan publiceras.
  • Alla kandidater som hittills inte varit presenterade på mariapihlsminne.se ska upp! Detta har legat på mitt dåliga samvete alldeles för länge.
  • Jag ska jobba med min kurs som lanseras 2020

Nytt mindset för 2020

Inför 2020 behöver jag ändra mitt mindset för att kunna få saker gjorda. Jag har insett att jag just nu har fastnat i att bara gå från uppgift till uppgift utan att lyfta blicken och jobba framåt. Jag tillåter mig inte att sätta mig ner och verkligen ta tag i kursen, även fast det är det allra viktigaste för utvecklingen av mitt företag just nu.

När kunduppdrag tar längre tid än jag har planerat så prioriterar jag bort det som än så länge inte är ett betalt uppdrag. Det är såklart rätt att sätta kunderna först, men om jag inte tar tid till utveckling så kommer jag aldrig att nå mina mål. Att sätta mål och långsiktigt planera kan jag, det är genomförandet och den dagliga prioriteringen jag behöver se över.

Förra veckan fick jag en uppdragsförfrågan som jag valde att tacka nej till. Jag kan lova er att det inte var lätt. Två saker fick mig att nästan säga ja, trots att magkänslan sa att det inte hade varit rätt prioritering just nu:

  • Jag insåg att jag har väldigt svårt att tacka nej när någon ber mig om något. I det här fallet en samarbetspartner som jag uppskattar.
  • En rädsla för att om jag tackar nej nu kanske jag aldrig mer får någon förfrågan! Det där var lite överdrivet, riktigt så osäker på min egen förmåga är jag inte, men jag har ändå lite av ett ”scarcity mindset”.

Det är intressant att se sådant här hos sig själv. Mitt logiska tänkande och mina erfarenheter kan ta mig förbi hindren, men känslor styr alla våra beslut. Därför måste jag jobba på att styra mina känslor. Det tar jag med mig nu när jag snart kan summera mitt första år med Stenman kommunikation, och börja planera för kommande år.

Champagneglas
Lägger in en bild från förra veckans mycket lyckade träff med det kvinnliga nätverket Victory. Den får påminna mig om lite mer bubbel i livet, att våga leva i en champagnekultur och släppa taget om tanken att jag måste kämpa för allt!